Stranden Cala Mayor

Cala Mayor är den strand, förutom Palma city beach, som ligger närmast Palma centrum. Cala Mayor ligger ungefär 4 kilometer väster om Palma och har blivit tilldelad en blå flagga (läs mer om blue flag).

  cala-mayor-mallorca

Cala Mayor är den stranden, förutom stadsstranden Ca’n Pere Antoni, som är närmast Palma. Vi föredrar helt klart några minuters resa för att ta oss till Cala Mayor istället för Ca’n Pere Antoni. Det är även perfekt cykelavstånd till Cala Mayor, oavsett vart i Palma man bor.

Hitta till Cala Mayor

Stranden Illetas (Illetes)

Illetas är ett litet resort-område nio kilometer sydväst om Palma. Illetes består utav två stycken otroligt fina stränder, varav den högra (sett från busshållplatsen) är vår favorit och där flest lokala Palma-bor håller till, medan den till vänster är lite mer turistig med hotell och annat.

illetas-strand-mallorca

Båda stränderna är väldigt fina och Illetes är vårt favoritställe i närheten utav Palma-stad. Vattnet i Illetes är väldigt klart och på den högra stranden finns möjlighet att ligga i skuggan för de som är lite solskygga.

Hitta till Illetas

 

Stranden Es Trenc

Es Trenc är förmodligen Mallorcas mest berömda och populära strand. Det finns ingen resort i samband med Es Trenc och stranden ligger i ett nationalområde, vilket gör att stranden har en härligt vild och naturlig känsla och kommer inte heller att bli bebyggd i framtiden.

  Stranden Es Trenc

Under semesterveckorna får man dock räkna med att den 2 kilometer långa stranden kommer att vara fylld med folk, då turister som spanjorer alla älskar att sola och bada vid Es Trenc. Stranden är belägen på östkusten utav Mallorca, ca 5 mil från Palma. Att komma dit med bil från Palma tar ca. 45 minuter. Halva stranden välkomnar även nudistbad.

Hitta till Playa Es Trenc

Stranden Cala Formentor

Cala Formentor är en liten pärla i den nordligaste delen av Mallorca, på halvön Formentor. En biltripp upp till Formentor är verkligen att rekommendera, då utsikten här är helt fantastisk samtidigt som man kan runda av road tripen med ett dopp vid Cala Formentor. 

Stranden Cala Formentor

Runt om stranden stiger berg och barrträdsskog, vilket gör att strandens inramning är helt magiskt vacker. Att köra till Cala Formentor från Palma tar lite drygt en timma och distansen är drygt 7 mil. Sista delen innan man kommer till Cala formentor går uppe i bergen och vägarna där är väldigt kurviga, med en otrolig utsikt.

Hitta till Cala Formentor

 

Comments

  1. Pingback: Bästa stränderna på Mallorca | MallorcaMallorca

Leave a Comment