Castell de Bellver

Sevärdheter på Mallorca

Vad ska man göra och besöka på Mallorca?

 

Mallorca är som ni flesta säkert vet en helt underbar ö. Här tänkte vi tipsa om sevärdheter och saker värda att besöka när ni är på Mallis. Om ni har några fler tips som ni vill dela med er utav, tveka inte att höra av er till oss på info@mallorcas.se.

Castell de Bellver (Slott i Palma de Mallorca)

Väl värt ett besök är det cirkulära, snarare än kvadratiska, Bellver slottet. Ett gotisk mästerverk, som byggdes för kung Jaume II av Mallorca på 1400-talet. Det ligger på en kulle ca. 3 km nordväst om huvudstaden Palma de Mallorca.

Castell de Belvers öppettider är kortare på vintern och längre på sommaren, men det går att besöka slottet året runt. Historie-nördar kommer att njuta av museet. Barn och de unga i sinnet, kommer att kunna leka ”kungen på slottet” och går man upp till toppen så har man en otrolig utsikt över Palma.

Parc Natural de Mondrago

Parque Natural de Mondrago, är beläget i den sydöstra delen av Mallorca i Santanyi. Mondragó Natural Park passar både aktiva och mer passiva besökare. Den mer aktiva besökaren kan gå på fågelskådning i ett område som är idealisk för fågelskådare, eftersom det finns mer än 70 arter av våra befjädrade vänner i bostad. Det finns också många fina vandringsleder i närheten utav Mondragó Natural. De som hellre tar det lite passivt på semestern, kan slå sig till ro vid en av Mallorcas mest idylliska stränder.

Alcúdia

Port d’Alcúdia är norra Mallorcas största semesterort. Platja d’Alcúdia erbjuder en otroligt lång och fin strand, som sträcker sig hela 14 km . Samtidigt erbjuder gamla stan i Alcudia (Old Town), som är beläget bara 20 minuters promenad från hamnen och stranden, något helt annorlunda än strand och bad. I gamla stan är det som att ta ett steg tillbaka till 1300-talet, till en plats som är mer gränder än vägar. Du kan promenera längs den muromgärdade delen och på söndagar och tisdagar är Marknaden i Alcudia helt klart värd ett besök.

Le Seu (Katedralen i Palma)

Catedral de Santa María de Palma de Mallorca eller Le Seu som domkyrkan/katedralen i Palma är mer känd som Le Seu är en stolt symbol för Palma och hela Mallorca. En syn som är omöjlig att missa så fort du kommer in till Palma, vare sig det är till fots, i buss eller i flyg. Katedralen reser sig som en oslagbar syn nästintill oavsett var i Palma du befinner dig. Nöj dig inte bara med att betrakta katedralen från utsidan, utan se till att även se dess inre och otroligt fina exteriör.

Serra de Tramuntana

Oavsett om du utforskar denna bergskedja, som sicksackar längs med öns nordvästra kust, på två eller fyra hjul, kommer den otroliga sikten att få dig att tappa andan. Den finns med på Unescos världsarvslista och här finns det traditionella Mallorca perfekt. Se till att stanna till ibland och bara njut av utsikten och varför inte passa på att ta med lite picknick och äta samtidigt? Titta och lyssna även efter bergsgetter som bräker och håller till i bergen vid vägen.

Leave a Comment