Vattenfall i Salt des Freus

Promenader och vandringsleder på Mallorca

Vandringsleder på Mallorca

Mallorca är känt för att vara en mycket vacker ö med böljande kullar och berg, gröna ängar, soliga kuster och otroliga landskap. Med tanke på att de Mallorcas bergskedja Serra de Tramuntana 2011 blev förklarat världsarv utav UNESCO, så bör detta vara ett utav besöken man planerar när man ska upptäcka denna fantastiska ö. De promenader och vandringsleder som erbjuds på Mallorca är otroliga och att samtidigt som man ser dessa otroliga vyer få lite motion, är inte heller helt fel! Det finns även något för alla med promenader som sträcker sig  till entimmars-promenader till heldags-vandringar, oavsett vad för vandring och promenadleder man gillar så kan man hitta det på Mallorca.

Soller och Biniaraix

På denna vandring kommer du att vandra genom de vackraste platserna i Sollers berömda Citrus Valley. Med storslagen natur och höga berg i bakgrunden, är den här lilla stigen helt perfekt för dig som letar efter något lite mer avslappnat. Det finns även längre promenader för den som vill gå lite längre, mer info om dessa finns att få på Tramuntana Tours i Soller (Carrer de Sa Lluna, 72).
Var: Soller.
När: Året runt.
Svårighetsgrad: Lätt.
Tid: ca. 1 ½ timme.
Pris: Gratis.

 

Salt d’es Freu

Vattenfall i Salt des Freus

Vattenfallet i Salt des Freus

Denna 7 kilometers vandring tar dig genom gröna ängar, ekskog och genom fantastiska Salt d’es Freus vattenfall. Efter vattenfallet följer en kraftig stigning till toppen av Pas de s’Estelo där man erbjuds en fantastisk utsikt över staden nedan. Du kan lämna din bil vid vägen strax innan staden Orienten och ta spåret (Freu) som leder upp till skogen. Var: Orient. När: Året runt. Svårighetsgrad: Lätt. Tid: ca. 3 timmar  Pris: Gratis.

 

Roca Blanca och Fumat

Denna 6 kms vandring innebär fjällvandring och några smärre klättringar! Vandringsentusiaster att njuta av vad denna vandringsled har att erbjuda, medan de gör sin väg till toppen av Formentors halvö och toppen av Fumat. På vägen ner till den gamla fyren som leder till Cala Figuera-stranden finns möjlighet att bada och simma. Slutligen så är ett besök på ”Albercuitx Vakttorn” att rekommendera. Var: Roca Blanca. När: Året runt. Svårighetsgrad: Medel (kort vandring, men en del brant klättring). Tid: 4 timmar ca. Pris: Gratis.

 

Puig Roig

Denna vandringstur innefattar en 20 km lång vandring genom vilda kalkstens-landskap, gamar,  ”smugglar-stigar” och grottor på ett av de allra högsta bergen på Mallorca. Höjdpunkterna i utflykten inkluderar trappan till det välkända Corniche, kusten där du kommer att se svarta gamar, fascinerande grotthus vid Coscona och slutligen klättringen till Lluc-klostret som även avslutar vandringen och ger tillfälle till en välbehövlig vila. Var: Mossa Farm till Lluc-klostret. När: Söndagar. Svårighetsgrad: Medel (lång men relativt platt). Tid: 7 timmar ca. Pris: Gratis.

Leave a Comment