Palma är Mallorcas största stad och har ett brett utbud för tillresta turister. Restauranger, pubar, nattklubbar, kultur är bara en del av vad Palma har att erbjuda. När man besöker Spanien och Mallorca, är det ett måste att testa på klassisk spansk mat och mer spanskt än tapas och paella blir det knappast. Passa även på att se R.C.D Mallorca spela fotboll mot de andra i Spaniens högsta liga, La liga (tyvärr är de för tillfället nere i Segunda División och spelar).

Paella i Palma bäst på Celler Sa Premsa

I gamla delen av Palma, nära Plaza España, ligger Celler Sa Premsa. Här serveras det underbart god Paella och det är alltid fartfyllt och livat på stället, där de lokala Mallorca-borna är stamgäster. Har kan man sitta ner och få Paella serverat från pannor gjorda för jättar, till en helt ok prislapp. De har ofta även väldigt fint husets vin och middagen ska självklart avslutas med en café con leche (kaffe med mjölk). För de i sällskapet som inte vågar sig på Pealla, finns flera goda fisk och kötträtter att välja mellan. Celler Sa Premsa är ett självklart besök när man är i Palma!

Nattklubbar i Palma

Nattlivet i Palma har mycket att erbjuda. Det finns mängder med pubar, mycket trevliga irländska t.ex. Shamrock, krogar och nattklubbar i Palma. Efter några drinkar på restaurangen bör man dra sig ner mot Paseo Maritimo (Palmas hamn) där utbudet är nästan överväldigande. Ungdomar som vill hålla förfest utomhus får hålla utkik efter Botellons (utomhusförfest), där spanjorer samlas och förfestar tillsammans innan de börjar barhoppningen på Paseon. För att läsa mer om nattklubbar på Mallorca, läs vårt blogginlägg om detta.

Tips på bra nattklubbar där det är mycket folk, hög musik och stora dansgolv som räknas, så är det Pacha (tidigare Abraxas) och Titos som gäller. Här kan man dricka och dansa tills morgonsolen går upp. Andra nattklubbar värda ett besök är El que faltaba (fördrink på La que faltaba), El Garrito och El Divino. Alla dessa nattklubbar ligger längs med Paseo Maritimo.

Stränder vid Palma

Det finns en strand mitt i Palma-stad, hit kan man gå om man bara vill ta det lite lugnt och inte har tid att ta sig till någon finare strand. Vi rekommenderar dock att man passar på att åka till en fin strand när man befinner sig i Palma. Fina stränder inom räckhåll från Palma är b.la. Cala Major, Illetes och Playa del Palma. Cala Major och Illetes är våra favoritstränder i närheten av Palma och dessa nås enkelt med buss tre ifrån Palma. Playa del Palma är en lång strand mellan Palma city och flygplatsen, där flera turister brukar hålla till.

Leave a Comment