Mallorca – Så mycket mer än Magaluf och Palma Nova!

Välkomna till Mallorcas.se. Här kommer ni att kunna läsa allt om Spanien paradisö Mallorca. Tips på stränder, flyg, hotell, resemål är en del av vad sidan kommer att innehålla. Håll till godo, sidan är under konstruktion. Mallorca är enligt undertecknad en utav de finaste resplatserna i världen, trots att det är mycket närmare än t.ex. Bali, som många ser som ett paradis-resemål. så har Mallorca liknande miljöer och stränder att bjuda på. 

Mallorca är en spansk ö i Medelhavet, öster om den Iberiska halvön och är den största ön i ögruppen Balearerna (Baleares). Det bor ca. 862 000 invånare på Mallorca, varav ca. 376 000 bor i huvudstaden Palma (Palma de Mallorca). Vi svenskar har sedan 1950-talet vallfärdat till Mallorca för att få lapa lite sol. Men under 2000-talet så har Mallorca satsat väldigt mycket på att rusta upp infrastrukturen och har lyckats otroligt bra, vilket gjort att Mallorca har fått ett ordentligt uppsving de senaste åren. Det är ungefär 15 miljoner turister som besöker Mallorca varje år.

Palma de Mallorca

Har man inte varit i Palma, är detta ett självklart besök på er nästa Mallorca-resa. I Palma hittar man det mesta. Man kan vandra runt i gamla delen utav Palma och njuta av lugnet, lite tapas, en liten caña eller ett glas vin för att sedan knalla vidare mot Paseo Maritimo där den modernare delen utav Palma finns. Är man sugen på en pubrunda eller att gå ut på nattklubb finns dessa belägna jämns med Paseo Maritimo (hamnen i palma). Bor man i Palma och vill ligga vid stranden kan stränderna Cala Major och Illetes varmt rekommenderas. Dessa stränder nås lätt genom att hoppa på buss nummer tre någonstans i Palma.

Leave a Comment