Gata i Valldemossa

Mallorca 7e bästa resemålet i världen 2014

Det är många som har märkt att Mallorca har fått en pånyttfödelse under 2000-talet och nu har ingen mindre än Lonely Planet utsett Mallorca till det 7e bästa resemålet i världen för 2014! Från att ha varit ett uttjatat charter-resmål för oss svenskar och andra Europeér så har Mallorca jobbat mycket på att återskapa sig själv och det har de verkligen lyckats med.

 

Lonely Planet imponeras av Mallorca

Fritt översatt så skriver Lonely Planet att store delar av Mallorca faller innanför ramen för den klassiska sprit- och fotbollsturismen, men att Mallorca under de senaste åren har återskapat sig själv som mer elegant och proper. De påpekar också att det självklart underlättar att Mallorca är hisnande vackert, väldigt varierande och har otroligt berikande kultur. Framförallt Palma de Mallorca, som är full utav konstgallerier och spektakulära restauranger. Syd- och östkusten är fylld utav stränder med kristallvita stränder och skimdrande turkost medelhavsvatten som får en att kippa efter andan. Men Lonely Planet tycker precis som underteckand att det framförallt är den nordvästra delen utav Mallorca som är öns pärla och som också motsäger alla klichéer som finns om Mallorca. Här sträcker sig Serra de Tramuntana ut, fylld med olivträd och olivlundar, tallskogar och de otroligt mysiga och typiska medelhavs-byarna.

 

 

Gata i Valldemossa

Mallorcas framtid ser ljus ut

Vi på Mallorcas.se tycker att det är otroligt kul att Mallorca plockats upp som ett utav världens bästa resemål för 2014 och hoppas på att turismen återigen kommer att blomstra på Mallorca, trots de senaste årens problematiska år med finanskriser och dylikt.

För att läsa artikeln på Lonley planet klicka här.

Leave a Comment