Dykning på Mallorca: Tips, Kurser och dykplatser

Vart på Mallorca är det bäst att dyka?


Idag ska vi på Mallorcas.se rekommendera er att se på Mallorca från ett annat perspektiv, helt enkelt underifrån vattnet som omger ön. Havet runt Mallorca erbjuder är en helt ny värld att upptäcka, så här har ni några tips på vart man bäst kan dyka på Mallorca.

 

Det lugna vattnet i Mallorca är helt kristallklart och erbjuder en oöverträffad synlighet, som på klara dagar kan vara upp till hela 50 meter. Vattentemperaturen ligger runt 13 grader på vintern och kan nå upp till 29 grader under sommaren, vilket innebär att du kan dyka på Mallorca året runt.

Allt från fridykning till nattdyk, utforska gamla sjunkna vrak, undervattensfotografera eller grottdyka, möjligheterna till dykning på Mallorca är oändliga. Undervattenslandskapen varierar från allt emellan grottor, rev och arkeologiska ruiner plus en otrolig mängd och variation utav marint-liv.

Några av de vanligaste arterna i vattnen i närheten av Mallorca är groupers (tillhör familjen havs­abborrfiskar), havsål och muränor. Vid första morgonljuset och vid solnedgången är det vanligt att se stim av barracuda och braxar.

Lista på de bästa dykplatserna på Mallorca

Tramuntana – Detta är den mest omfattande av alla dykplatser på Mallorca. Det är ett område som har rikligt med klippformationer och är hem för många typiska medelhavs undervattens-arter. De bästa ställena att dyka på är Formenter Cape, Cataluña Cape, Port Sóller och Sant Elm. Bara några kilometer från Sant Elm ligger Drogonera Island som har en mycket intressant havsbotten.

Palma Bay – Är en mycket intressant och lockande dykplats. Det finns inte längre någon skatt att hitta, men det finns gott om vrak som vimlar av fisk och annat marint-liv.

Östra och nordöstra Mallorca – Denna zon omfattar Ratjada Cove, Alcúdia och kusten runt Manacor och här finns det ett oändligt antal undervattensgrottor. Majoriteten av grottorna är svåra att komma åt, så dessa rekommenderas endast för skickliga grottdykare som hade dykt mycket i grottor tidigare.

Totalt finns det cirka 75 dykskolor och dykcenter på Mallorca, där du kan lära dig att dyka eller åka på en dykresa. Talar du inte spanska så år det inga problem, då nästan alla dykskolor och dykinstruktörer på Mallorca talar engelska, tyska eller franska. För att läsa mer om dessa dykskolor besök görna Mallorca Dive Centres hemsida.

Hoppas att denna guide hjälper er att ta steget att se underbara Mallorca även från under vattenytan.

Comments

  1. Pingback: 5 saker att göra på Mallorca | MallorcaMallorca

Leave a Comment