Drakgrottorna Mallorca

Grottor på Mallorca

Ett av de mest populära turistattraktionerna på Mallorca är de otroligt vackra grottsystemen som finns på ön. Dessa grottsystem har kommit till av havets erosion och den höga kalkhalten som finns i marken på Mallorca. Det finns totalt närmare 4000 olika grottor på ön och populärast är Cuevas del Drach-grottorna som ligger på den östra delen utav Mallis. I detta inlägg kommer vi att skriva mer om Cuevas del Drach och andra populära grottor på Mallorca.

Cuevas del Drach (Drakgrottorna)

Cuevas del Drach, drakgrottorna, ligger på östkusten precis intill den lilla fiskbyn Porto Cristo, i närheten utav Manacor. Drakgrottorna är Mallorcas största underjordiska grottsystem och består utav fyra sammanlänkade grottar och sex olika sjöar. Drakgrottorna består utav den vita grottan (Cova Blanca), den svarta grottan (Cova Negra), fransmännens grotta (Cova dels francesos) och Luis Salvador-grottan (Cova de Lluis Salvador) och har en total längd på över 1700 meter.Den största sjön, Lago Martel, finns i den inre grottan och är en av de största underjordiska sjöarna i världen.

Cuevas del Drach har normalt sett öppet dagligen mellan kl 10.00 och 17.00. Man kan få en guidad tur på ca. 1 timma i grottorna på många olika språk, vi kan dock inte bekräfta att svenska finns som språkval, och avslutas med en kortare klassisk konsert framförd utav fyra musiker i en båt. Detta är helt klart höjdpunkten på turen, då klassisk musik ekar mellan grottväggarna och bjuder på en otrolig upplevelse. Att åka till grottorna är också ett perfekt sätt att svalka sig lite, då det inte är mer än lite dryga 20 grader i grottan samt att det är väldigt hög luftfuktighet. Detta medför också att det kan vara bra att ha på sig en liten tjockare tröja i grottan. För att mer info och priser för en guidad tur i Cuevas del Drach besök deras hemsida: www.cuevasdeldrach.com.

När man kollat grottan bör man stanna till i Porto Cristo för en matbit, som sedan kan smältas i solen på den fina stranden i Porto Cristo. Roland Restaurant i Porto Cristo är en favorit och kan varmt rekommenderas.

Youtube-klipp inifrån Drakgrottan

Leave a Comment