Bästa stränderna på Mallorca

Bästa stränderna på Mallorca

När man hör folk prata om stränderna på Mallorca, så är det ofta saker som långa vita stränder, kristallklart vatten och underbara ”calas” man hör. Med tanke på detta och hur otroligt vackra stränderna på Mallorca är, så är detta självklart också en stor turistattraktion men även en attracktion för spanjorer på semester och lokalbor. Den svåraste nöten att knäcka är kanske vilken utav alla dessa underbara stränder man ska besöka? För att hjälpa dig att hitta rätt bland stränderna på Mallis, har vi gallrat ut våra favoriter. Klicka här för att läsa om fler fina stränder på Mallorca.

Bästa stranden: Cala Formentor

Som synes på bilden så är stranden Cala Formentor otroligt vacker och det går även att hitta en och annan snygg hunk eller däka som spritter runt på stranden. Stranden ligger på halvön Formentor i den nordligaste delen utav Mallorca. Hit rekommenderar vi att man tar bilen, men det finns även bussresor som dock tar längre tid och de går ganska sällan. Cala Formentor är även den stranden där man har störst chans att springa på celebriteter och kändisar. Detta mycket på grund utav det mycket omtyckta hotellet Barceló Formentor Hotel.

Fina stranden Cala Formentor

Fyra snygga killar på Cala Formentor

Bästa stranden för lyx: Cala d’Or

De otroligt vackra vikarna i Cala d’Or (”Golden Cove”) är några utav de absolut bästa stränderna på Mallorca för att bara sträcka ut på den skimrande sanden och titta upp mot himlen. Här finns flertalet lyxigare restauranger och området är också välbesökt utav lyxyachts.

 

Tystaste stranden på Mallorca: Es Dolç strand

Mallorca-resenärer kan spendera hela sin semester för att leta reda på den där lugna och nästan oupptäckta stranden på Mallis. Nu behöver ni inte leta längre. Självklart är inte Es Dolc oupptäckt men det är ett riktigt fint område, som är relativt lugnt och skönt jämfört med andra stränder på Mallorca.

Bästa stranden för dykning: Cales de Mallorca

Cales de Mallorca består utav tre vackra vikar, vars undervattensgrottor är en stor internationell attraktion för dykare. Det finns gott om dykcenter runt omkring området, som tillgodoser alla olika nivåer och erfarenhet (så oroa dig inte om du aldrig har dykt förut). När man dyker vid Cales de Mallorca, kan man tro att man har kommit till Karibien.

 

Stranden med bäst utsikt och landskap: Cala Banyalbufa

Cala Banyalbufa är ingen sandstrand utan består utav små släta stenar. För solning finns det helt klart bättre stränder, men utsikten och omgivningen gör att stranden definitivt är värd att besöka. Ta en vandring längs med de branta klipporna och försök urskilja vart i vattnet som havet blandas med färskt flodvatten. 

Fina stränder i närheten utav Palma: Cala Mayor och Illetes

Playa de Palma är självklart den stranden som ligger närmast city-kärnan utav Palma, men trots detta brukar undertecknad aldrig besöka denna. Just på grund utav att den är en helt vanlig och högst medelmåttig strand. Då finns det mycket bättre strandval man kan göra, som trots det inte ligger långt ifrån Palma stad. För att läsa mer om dessa stränder klicka här.

Leave a Comment