5 saker att göra på Mallorca

Saker att göra på Mallorca

Mallorca är en av de mest populära semester-öarna i världen. Ön har mycket att erbjuda, oavsett om du åker dit för att festa till det eller för att koppla av och njuta av lugnet. Det finns en mängd olika aktiviteter på ön, allt ifrån golf till dykning. Mallorca med sin vackra naturen och klara havsvatten och 300 soldagar har dock mer än strand-häng att erbjuda. Här nedan kan du läsa om 5 aktiviteter som kan göra din Mallorca-resa lite extra trevlig. För att hitta fler saker att göra på Mallorca, kolla våra blogginlägg (senaste inlägg syns till höger).

Golf

Mallorca är känt för sina golf-möjligheter och fina golfbanor. Ön har flera golfbanor med vackra vyer på spektakulära platser. Ett väldigt trevligt sätt att njuta av din semester är att spela en runda golf och koppla av efteråt i något utav de många SPA-anläggningarna på ön. Mariott Son Anthem ligger 15km utanför Palma och erbjuder förutom en stor golfbana ett brett arrangemang av tjänster såsom t.ex. SPA. Klubben har två kurser och en akademi som också undervisar barn. Klientelet på klubben är främst brittiska och skandinaviska människor, med en avslappnad och avkopplande syn på golfandet. Man behöver inte vara någon proffsspelare för att kunna gå runt några hål på golfbanan på Mallorca, utan detta passar såväl nybörjare som mer avancerade golfspelare.

Segway Experience

Segway är det nya roliga sättet att transportera sig på och har otroligt många utövare världen över. De är lätta att använda, säkra och framför allt mycket roliga! Segway-rundtur finns att köpa vid Playa de Palma och erbjuder dig ett coolt sätt att njuta av kustlinjen i Palma. Segway Tours kosta € 25 per timme där man kan få specialpriser om man är en större grupp. För att se och lära sig mycket utav Palma på ett smidigt och snabbt sätt, så är Segway det perfekta valet. Företag som anordnar turerna är bland annat Segway Experience.

Helikoptertur / Helikopterflyg

Det finns många sätt att utforska Mallorca på. Du kan till exempel resa med båt eller buss då ön har en otroligt bra infrastruktur och man kan självklart även hyra en bil. Men vill man göra något speciellt och samtidigt utforska ön, är en helikopter-flygning att rekommendera. Upptäck Mallorca från luften och njut av den fantastiskt vackra utsikten. Helicentre Mallorca ligger i Aerodromo de Son Bonet och är ett brittiskt bolag som grundades 1986. Företaget erbjuder helikopter-flygningar för turister som vill uppleva något annorlunda under sin semester. Flygningen kommer att visa dig ön från luften och kommer att erbjuda en helt fantastisk utsikt. För de som funderar på att ta helikopter-licens, erbjuder företaget också helikopter-lektioner.

Dykning på Mallorca

Mallorca är en destination som är perfekt för dykning. Det klara vattnet och stora mängderna utav marint liv, gör det till en grym upplevelse för alla som prövar på dykning på Mallorca. Skualo Mallorca Dykning är ett företag som har 5 olika dykcentrum finns över hela ön. De erbjuder många olika utflykter och aktiviteter. Det är också möjligt att få dyk-lektioner för olika avancerade nivåer. Förutom dykning så erbjuder även Skualo Mallorca Diving snorkling, kajakpaddling och grott-resor. Dykcentrum kan hittas i Porto CristoCala Ratjada, Can Picafort, Port Colom och Cala Figuera. Läs mer om dykning på Mallorca här.

Se marinlivet på Mallorca från en UBÅT

Dykning och snorkling är bra sätt att utforska det marina livet på Mallorca. Ett annat sätt att upptäcka havsbotten är att åka se marinlivet från en ubåt från Nemo Submarine. Denna nya teknik tar dig under vattnet i en liten ubåt och ger dig möjlighet att dyka utan att du behöver bada. Turen avgår från hamnen och tar dig först till dykplatsen. Efter ca 20 minuter är man framme på dykplatsen och ubåten dyker då till ett djup av 20 meter. Ubåten kommer att stanna i ca 50 minuter och inkluderar en fisk-utfodring. Nemo Submarine erbjuder gratis pendeltrafik till och från alla delar av ön. Resan kostar € 49 för barn och € 59 för vuxen och är öppet från december till och med oktober.

Leave a Comment